Pozvánka do galérie

Občas rada zájdem do galérie, obrazárne, múzea. Umenie na nás pôsobí svojou nadčasovosťou a akoby nás vytrháva z rutiny každodenného života. Prihovára sa k nám skrz intuíciu, aktivuje našu pravú mozgovú hemisféru. Keď pracujem s Tarotom, vstupujem do galérie. Visí v nej 78 obrazov. Vnímam, ako na mňa pôsobia, aké pocity vo mne vyvolávajú, nechávam ich vo svojej fantázii ožiť: farby, postavy, nádeje, túžby, smútky, radosti... Všetko je v nich obsiahnuté, všetky naše príbehy. Nekonečné množstvo príbehov. Vyberiem si tri obrazy a stávam sa svedkom ich interakcie, rozhovorov, postojov.
Pred nedávnom som na internete našla stránku americkej kartárky, ktorá s Tarotom pomáha spisovateľom prekonať tvorivú krízu. Tarot ako Múza. Taktiež vyšla kniha Tarot for Writers od Corrine Kenner. Prečo nie? Zdroje inšpirácie sú nespočetné a občas aj prekvapujúce. Tiež sa rada nechám inšpirovať k novým náhľadom, novým príbehom...
Tu je jeden príklad. Vytiahla som nasledujúce tri karty (zo sady Univerzální Waite Tarot, vydavateľstvo Synergie). Ak máte chuť, pozastavte sa pri kartách a vnímajte ich na chvíľu. Možno v nich uvidíte svoj vlastný príbeh...


Človek, ktorý sa bojí pustiť svoju minulosť, urputne sa drží svojich starých rán a nedokáže uzavrieť kapitolu. Tak rád by nechal padnúť staré bremeno, ale nevie ako. Očkom pozerá po Mágovi, ktorý srší sebadôverou, jasnou predstavou o svojom živote a ktorý dosiahne čokoľvek, po čom túži. Vie a koná – urobí rozhodujúci prvý krok k cieli. Nepochybuje, ide a tvorí.
Áno, veď taký bol kedysi tiež. Mágova prítomnosť mu pripomína svoju niekdajšiu pevnosť, stálosť, odhodlanosť a dôveru v seba. Pripomína mu, že bolesť a strach ho obklopujú ako vysoký plot, za ktorým prúdi život prinášajúci ďalší rast a vývoj. Spočiatku so strachom v očiach, no odhodlane a postupne púšťa bolestivú minulosť, dáva priestor zahojeniu rán, uzatvára kapitolu a otvára sa opäť svojej tvorivej podstate. Do svojho života necháva vstúpiť radosť a vitalitu a stáva sa víťazom na svojej ďalšej ceste.

Napíšte aj vy svoje príbehy...

Súvisiaci príspevok: Enrique Enriquez

Žádné komentáře:

Okomentovat