Výber kariet

Pre mňa je vždy obohacujúce a zaujímavé vidieť iné kartárky pri práci. Každá má svoj vlastný prístup, svoje vlastné rituály, ktoré sú vždy niečím špecifické, aj keď na prvý pohľad možno len v detailoch. V tomto príspevku by som sa chcela zamerať na spôsoby výberu kariet z balíčka pri výklade. Sformulujeme otázku, rozhodneme sa pre výkladovú hru, chytíme balík tarotových kariet do ruky a miešame. Ako však vytiahneme presne tie karty, ktoré nám poskytnú práve taký náhľad do tematiky, ktorý v danej situácii potrebujeme počuť a vnímať?
Vejár
Osobne karty rozprestriem zadnou stranou navrch vejárovito na stole a ľavou rukou ťahám vopred určený počet kariet. Pri každej karte, ktorú práve ťahám, myslím na otázku, prípadne umiestnenie v konkrétnej výkladovej hre. Pri hľadaní jednotlivých kariet sa zbytočne nezdržiavam a beriem tú, ktorá mi takpovediac prvá padne do ruky. Viem, že je tá správna.
Náhodne vypadnuté karty
Pokiaľ mi už počas miešania kariet JEDNA z balíčka vypadne, rešpektujem jej urgentnú potrebu vyjadriť sa a obsadím ňou najbližšiu voľnú pozíciu výkladovej hry. Ak vypadne väčší počet kariet naraz, dávam ich späť do balíčka a miešam ďalej.
Objavný bol pre mňa postup jednej kartárky, ktorá vyberala karty vyslovene tak, že si počkala na jednotlivé karty, ktoré počas miešania náhodne vypadli. Trošku to okolo nás lietalo, ale ku svojim správnym kartám sa dopracovala aj touto cestou.
Rozdelenie balíčka na tri kôpky
Taktiež ma zaujal nasledujúci postup pri výklade na tri karty. Balíček kariet pomiešame, položíme na stôl zadnou stranou kariet navrch a ľavou rukou dvakrát balíček rozsekneme. Vzniknú nám tri kôpky, ktoré vedľa seba položíme. Ľavou rukou nad kôpkami vnímame a hľadáme tú, ktorá je správna pre našu aktuálnu otázku, či pozíciu vo výkladovej hre. Keď kôpkam priradíme ich významy, otočíme ich, aby sme videli kartu na spodku jednotlivých hromádok. To sú tie, čo hľadáme.
Vyskúšala som tento postup pri každodennom výklade, kde hľadám tri karty na pozície DUŠA – MYSEĽ – TELO. Pri krúžení nad troma kôpkami vnímam rukou energiu, ktorú kôpky vysielajú. Kôpku s kartou Tela vnímam ako pevnú s hustou štruktúrou. Vyžarovanie je skoro hmatateľné. Kôpka s kartou Duše je ľahučká až éterická, taký jemný závan. A pri kôpke s kartou Tela vnímam chlad, ako keď otvoríte chladničku.
Poznáte alebo skúsili ste ďalšie spôsoby výberu kariet? Ktoré sa Vám osvedčili?
Pri výbere prajem šťastnú ruku. J

Žádné komentáře:

Okomentovat