Vnútorný učiteľ

Každý ho nosíme v sebe. Každý máme svojho jedinečného učiteľa, ktorý nás láskavo prevedie našimi životnými skúškami, kedykoľvek ho požiadame o podporu. Odraz nášho učiteľa nájdeme aj v tarotových kartách. Všetko, čo pre jeho identifikáciu potrebujete, je dátum, čas a miesto narodenia. Z týchto údajov si zostavte horoskop (napr. na stránkach www.astro.com) a vyhľadajte znamenie, v ktorom sa nachádza Mesiac/Luna. V nasledujúcej tabuľke nájdite príslušnú tarotovú kartu – tá znázorňuje Vášho vnútorného učiteľa. Napr. pokiaľ sa Váš Mesiac v horoskope nachádza v znamení Barana, je Vašim vnútorným učiteľom Kráľovná palíc.

Baran
Kráľovná palíc
Váhy
Kráľovná mečov
Býk
Kráľ mincí
Škorpión
Kráľ pohárov
Blíženci
Kráľ mečov
Strelec
Rytier palíc
Rak
Kráľovná pohárov
Kozorožec
Kráľovná mincí
Lev
Kráľ palíc
Vodnár
Kráľ mečov
Panna
Rytier mincí
Ryby
Rytier pohárov


Za svojim učiteľom sa môžeme vydať kedykoľvek, môžeme s ním v našich predstavách viesť rozhovory, alebo jednoducho sledovať, ako funguje, čo robí, akú atmosféru okolo seba vytvára, nachádzať v ňom inšpiráciu. Poďme teda na návštevu.
Vezmite si do rúk tarotovú kartu, na ktorej je zobrazený Váš vnútorný učiteľ. Poriadne si ju prezrite, vnímajte každý detail a pokúste sa si vyobrazenie na karte čo najlepšie zapamätať.
Nájdite si kľudné miesto, kde nebudete nikým rušení. Pohodlne sa usaďte s nohami pevne na zemi a zatvorte oči. Trikrát zhlboka dýchajte. Vnímajte, ako s každým výdychom z Vás odchádza napätie a s každým nádychom vchádza pokoj a vyrovnanosť. Vnímajte pôdu pod nohami. Predstavte si zemeguľu, v jej jadre jaskyňu a v nej sedí Váš učiteľ. Čaká na Vás. Predstavte si samých seba ako strom, ktorý vyháňa korene do zeme, a jeden silný koreň sa vrýva do hĺbky až k jaskyni. Vytvorili ste tak kanál, cez ktorý jazdí Váš osobný výťah od zemského povrchu až k učiteľovi. Nastúpte do výťahu a nechajte sa zviezť do jaskyne. Dvere výťahu sa otvoria, Vy vstúpite do jaskyne...
Čo vidíte? Aké farby prevládajú? Aké vône vnímate? Počujete zvuky? Je v jaskyni teplo / zima? Je vyzdobená / jednoduchá? Je v nej nejaký nábytok? Zapojte všetky zmysly a nasávajte atmosféru. Váš učiteľ k Vám pristúpi a na znak ochrany Vás pobozká na čelo. Otvorí tak Váš vnútorný zrak. Potom sa dotkne Vášho srdca a otvorí Vaše vnímanie voči všetkému, čo pochádza z lásky. Požiadajte Vášho učiteľa, aby sa Vám ukázal v celej svojej kráse. Ste v úplnom bezpečí, naplno vnímajte prostredie, pozorujte, čo Váš učiteľ robí, ako sa okolo neho menia farby, vône, tvary, zvuky. Nevadí, keď je pre Vás náročné niečo „vidieť“. Často sa okolo učiteľa objavia symboly, obrazy, vnímajte každý detail a sledujte vlastné pocity. Keď sa vrátite späť do reality, napíšte všetko, čo ste zažili a precítili, videli a vnímali, na papier.
K učiteľovi sa môžete kedykoľvek vrátiť a pýtať sa ho konkrétne otázky. Jeho reakcie a prípadné odpovede si zapisujte.
Múdrosť v každom z nás má nevyčerpateľné hĺbky a náš vnútorný učiteľ nám pomáha otvoriť dvere k týmto hĺbkam.
Prajem Vám obohacujúce chvíle v „jaskyni“ a pozdravujem náš duševný pedagogický zbor. J

Žádné komentáře:

Okomentovat